Huawei wil investeren in onderzoek naar wondermateriaal - Grafeen (graphene) | Grafeen (graphene)
Huawei wil investeren in onderzoek naar wondermateriaal
huawei

Huawei, ‘s werelds tweede grootste fabrikant van telecom-apparatuur, zou volgens de bronnen van Sky News een enorme investering onthullen dat wordt gepot in een gezamenlijk project met het gespecialiseerde grafeen instituut te Manchester, een deal die de wetenschappelijke samenwerking tussen Groot-Brittannië en China zou moeten verdiepen.

Huawei is lang niet de eerste en enige speler op de technologiemarkt die enorme bedragen op tafel legt in de zoektocht naar nieuwe innoverende applicaties met de mogelijkheden aan de kwaliteiten van het sterk gecondenseerde vlak van pure koolstofatomen.

Het project dat potentiële toepassingen nastreeft inzake informatie en communicatietechnologie zal één uit een reeks van internationale zakendeals zijn die besloten zullen worden in het kader van het staatsbezoek van president Xi Jinping aan Groot-Brittannië.

Huawei is één van de opkomende Chinese bedrijven dat is uitgegroeid tot een echte uitdager voor de gevestigde westerse concurrenten.

Grafeen werd voor het eerst geïsoleerd in de universiteit van Manchester.

Bron: Sky News


3D print schaalmodel structuur grafeen

Graphene Job Board

  • Ultrafast Laser Science Sandwich Student - Placement
    Didcot, Oxfordshire, The Science and Technology Facilities Council
    changes in advanced materials such as graphene. Summary of Key Duties & Responsibilities A placement position working...
  • Cleanroom Technician
    Manchester
    The National Graphene Institute is a new facility developed to establish the UK as a graphene research and technology... 'hub' that will lead to the rapid commercialisation of graphene and 2D technologies in the UK. One of the main features...