Schoeisel met zolen van grafeen voor betere grip - Grafeen (graphene) | Grafeen (graphene)
Schoeisel met zolen van grafeen voor betere grip
inov8_graphene_shoes

Het sportmerk inov-8 werkt samen met de Universiteit van Manchester om grafeen te integreren in de zolen van hun gamma van loop- en fitnessschoenen.

Inov-8 werd opgericht in 2003, door Wayne Edy, die ooit begon door schoenen te verkopen vanuit zijn bestelwagen, op meetings.

Michael Price, product en marketing directeur bij inov-8, zei:
“Off-road lopers en fitnesssporters leven in het sportieve extreme en hebben nood aan de meest kleverige grip aan de buitenzool om hun prestaties te optimaliseren, zowel tijdens het lopen op natte parcours als tijdens het sporten in zweterige omstandigheden.

Te lang hebben atleten deze behoefte aan grip moeten compromitteren met de wetenschap dat dergelijk rubber snel verslijt.

Testen in het laboratorium brachten aan het licht dat de rubberen buitenzolen van deze schoenen zeer slijtvast, sterker, en rekbaarder zijn dan ooit.

“Nu, met behulp van de baanbrekende eigenschappen van grafeen, is er geen compromis meer. Het nieuwe rubber dat we hebben ontwikkeld, samen met het National Graphene Institute aan de Universiteit van Manchester, stelt ons in staat om de grenzen van grip te verleggen.”

“De lichtgewicht G-Series-schoenen bieden een combinatie van tractie, stretch en duurzaamheid die nog nooit eerder in sportschoenen is gezien. 2018 wordt het jaar van ‘s werelds beste grip.”

Dr. Aravind Vijayaraghavan van de universiteit van Manchester, sprak:
“Ondanks dat grafeen het dunste materiaal ter wereld is, is het ook het sterkste en 200 keer sterker dan staal. Het is ook buitengewoon flexibel en kan gedraaid, gevouwen, uitgerekt en gebogen worden, zonder schade.”

“Wanneer het wordt toegevoegd aan het rubber dat wordt gebruikt in de G-Series-schoenen van inov-8, verleent grafeen al zijn eigenschappen, inclusief de sterkte. Onze unieke formule maakt deze buitenzolen 50% sterker, 50% rekbaarder en 50% slijtvaster dan de overeenkomstige industriestandaard rubber zonder grafeen.”

“Het grafeen versterkte rubber kan op alle oppervlakken effectiever buigen en aangrijpen, zonder dat het snel verslijt, waardoor een betrouwbare, sterke en langdurige grip wordt geboden.

“Dit is een revolutionair consumentenproduct dat een enorme impact zal hebben op de sportschoenenmarkt.”

Bron: Unief Manchester


3D print schaalmodel structuur grafeen

Graphene Job Board

  • Ultrafast Laser Science Sandwich Student - Placement
    Didcot, Oxfordshire, The Science and Technology Facilities Council
    changes in advanced materials such as graphene. Summary of Key Duties & Responsibilities A placement position working...
  • Cleanroom Technician
    Manchester
    The National Graphene Institute is a new facility developed to establish the UK as a graphene research and technology... 'hub' that will lead to the rapid commercialisation of graphene and 2D technologies in the UK. One of the main features...