Apple koelt af met wondermateriaal grafeen | Grafeen (graphene)
Apple koelt af met wondermateriaal grafeen

Apple Inc, fabrikant van pc’s en andere consumentenelektronica, sluit zich aan bij het groeiende lijstje bedrijven met interesse in grafeen

Het lijkt erop dat grafeen -het wondermateriaal- in de toekomst zal helpen om Apple’s iPhones en iPads wat kracht bij de zetten.

Grafeen is een koolstofvel dat naast de titel van sterkste en meest geleidende materiaal ter wereld ook de eigenschap heeft ultradun te zijn, namelijk één atoom. Wat maakt dat je – in theorie – een slordige 28 miljoen vellen grafeen kan stapelen eer dezelfde hoogte te bereiken als de diepte van het laatste iPad model, 9.4mm.

Apple heeft een Amerikaans patentaanvraag ingediend (2013/0136966) betreffende een grafeen-gebaseerd koelelement voor de lithium batterijen en printplaten in zijn tablets en smartphones.

Een grafiet coating is meestal 30 micrometer dik, nodig om de batterij voldoende te kunnen koelen. Dat vreet ruimte binnen de gadget behuizing die gebruikt kan worden voor een grotere batterij, verklaarde uitvinder Ramesh Bhardwaj van Fremont, Californië, in de octrooiaanvraag van Apple.

“Door een polypropyleen batterijbehuizing met grafeen te bekleden kan het koellichaam een fractie van de ruimte innemen van de grafiet versie voor dezelfde warmteafvoer waardoor er een grotere, duurzamere batterij kan worden geïnstalleerd”, vertelde Ramesh.

Tweemaal raden welk materiaal batterijen dan weer kleiner en heftiger kan maken. Correct.

Apple – lang onzichtbaar inzake grafeen – sluit hiermee aan bij menig andere electronica-reuzen, zoals Nokia en het Zuid Koreaanse Samsung, hardware leverancier van Apple, dat reeds een meerderheid aan grafeen-gebaseerde patenten bezit.

Of Apple wel keuze had om interesse te vertonen in het hexagonale wondergoedje is nog maar net de vraag.

Bron: Graphenetracker.com

1 Reacties
  1. apple suckt samsu69n69


3D print schaalmodel structuur grafeen