BASF investeert miljoenen euro’s in onderzoek naar grafeen | Grafeen (graphene)
BASF investeert miljoenen euro’s in onderzoek naar grafeen

Vandaag openden BASF en het Max Planck Instituut voor Polymeer onderzoek (MPI-P) hun gezamenlijk onderzoek en ontwikkelingsplatform, ‘Carbon Materials Innovation Center’, of simpelweg ‘CMIC’.

Een internationaal team bestaande uit twaalf leden, samengesteld uit scheikundigen, natuurkundigen en materiaalwetenschappers, mogen plaatsnemen in het 200 vierkante meter groot laboratorium om dergelijke materialen te synthiseren, hun eigenschappen te onderzoeken en evalueren van de mogelijke applicaties in energie-en elektronische toepassingen.

In eerste instantie wordt er een looptijd van drie jaar gehanteerd waarvan de kostprijs van de totale investering voor het gezamenlijke onderzoeks-en ontwikkelingsplatform tot ​10 miljoen euro zou bedragen.

Het ‘Carbon Materials Innovation Center’ is de volgende belangrijke stap in het gezamenlijk onderzoek dat tot succes moet leiden. De allereerste samenwerking dateerd van 2008, dus beide partijen kennen elkaar en verrichtten eerder gezamenlijk onderzoek naar grafeen. Maar niet alleen grafeen, ook andere innovatieve koolstof gebaseerde materialen zullen in het center aan bod komen.

Grafeen is een nieuw materiaal met tal van veelbelovende eigenschappen en mogelijke toepassingen. – Dr. Klaus Mullen, MPI-P.

BASF is ‘s werelds grootste chemiebedrijf, het chemiebedrijf. Hun gamma strekt zich uit van chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingsmiddelen tot olie en gas.

Een ‘chemiereus’ die enorm veel invloed geniet en marktbepalend is.

Bron: BASF


3D print schaalmodel structuur grafeen