De Chinese website, cntv.cn, publiceerde een foto van een onderzoeker van de Chinese Academie voor Wetenschappen die de kwaliteit van translucentie in een grafeen vervaardigd touch-screen- product voorstelt.

Het ‘Chongqing Institute of Green en Intelligent Technology’, gelegen in het zuid-westen van China, heeft onlangs aangekondigd dat het met succes de eerste enkellaag grafeen van 15″ (38 cm) heeft gecreëerd waarbij de hoogste binnenlandse standaard werd aangegeven van alle vellen tot nu toe vervaardigd in China.

De Chinese onderzoeker houdt 2 exemplaren voor het scherm. Op de foto kan je merken dat beide lagen kunstmatig werden belicht, echter, het resultaat qua weerspiegeling en doorzichtigheid staat volledig in contrast tussen beiden, veeleer te danken aan de transparantie van grafeen.

Het flexibel vel grafeen zou bijdragen tot de verbetering van touch-screens bij mobiele telefonie en computers.

Bron: cntv.cn
Foto: news.cn

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.