Het instituut voor nanowetenschap Crann uit Dublin dat voornamelijk wordt gefinancierd door SFI ( Science Foundation Ireland ) zal samenwerken met Thomas Swan in onderzoek naar grafeen-productie. Aan de samenwerking van het project hangt een prijskaartje van 750.000 €.

Thomas Swan, een wereldleider in de productie van nanobuisjes, zorgt zowel voor de financiering van het project als een ingenieur die SFI voor twee jaar zal bijstaan. Die zal wellicht vertoeven in het gezelschap van Professor Jonathan Coleman die het onderzoek leidt voor Crann.

Algemeen directeur van Swan, Harry Swan, sprak over grafeen als een “fascinerend materiaal”.

Het doel van de samenwerking zou zijn om een ​​”stabiele en consistente bron van kwalitatieve grafeen” te leveren aan universiteiten en het bedrijfsleven als basis bij het ontwikkelen van toekomstige commerciële toepassingen of applicaties.

Bron: siliconrepublic.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.