Grafeen gerelateerde onderzoeken kenden de laatste jaren een fenomenale opmars. Het tweedimensionaal “droom” materiaal werpt zich meer en meer in de schijnwerpers, en verrassend snel blijkt nagenoeg.

Zo heeft het ook de aandacht getrokken van belangrijke stakeholders in de particuliere sector (met name bedrijven in de ICT-sector).

De technologische exploitatie van grafeen zou gebaseerd worden op vier fundamentele thema’s die met elkaar verbonden zijn :
groei en synthese methoden, nanostructurering en het afstemmen van grafeen eigenschappen, structurele en fysische karakterisering, en het ontwerpen van apparaten en toepassingen.

Op het eiland Mykonos, Griekenland, zal van 27 tot 30 september 2012 verder gebouwd worden op het enorme succes van de graphITA workshop die plaats had in Italië. De organisatie van de grapHEL (grafeen-Hellas) conferentie / workshop draagt hier zijn steentje toe bij.

Het doel van de conferentie / workshop is om wetenschappers en ingenieurs die werken aan verschillende technologische toepassingen van grafeen in een multidisciplinaire en multisectorale (universiteit / bedrijfsleven) omgeving samen te brengen en zo het netwerk van deelnemers in potentieel onderzoek naar grafeen technologie te verruimen.

De conceptie en de organisatie van deze serie van workshops / conferenties zijn gebaseerd op de bottom-up initiatieven en zijn niet het resultaat van een commerciële drive met het oog om enkel winst te maken. GrapHEL zou zich richten op de reële behoefte van wetenschappers van de grafeen gemeenschap en streven naar nauwe interactie en herziening van de huidige vooruitgang in een breed scala aan activiteiten.

Wie niet kan wachten tot september kan van 10 tot 13 April naar Graphene 2012 International Conference gaan, dat is het grootste Europese evenement omtrent grafeen en gaat door in Brussel.

Bron: nanowerk.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.