Vorbeck Materials liet weten dat het rond is met een volledig beschreven serie 3 financiering-plan voor een totaal bedrag van $ 10 miljoen. De financiering werd afgesloten op 9 december 2011. Fairbridge Venture Partners en Black Powder zijn de bedrijven die de financiering, die nog bestaat uit 15 andere beleggers in goeie banen wist te leiden.

Vorbeck maakt gebruik van Vor-x, zijn gepatenteerde technologie van grafeen-materiaal gemaakt aan de Princeton University. Het is ’s werelds eerste bedrijf op de markt die producten levert op basis van grafeen.

Bovendien is Vorbeck het eerste en enige bedrijf die een goedkeuring van de US Environmental Protection Agency voor de commerciële productie en marketing van producten op basis van grafeen wist te verkrijgen. Vorbeck zal gebruik maken van de financiering om de verkoop van haar grafeen-gebaseerde geleidende inkt genoemd Vor-inkt voor gedrukte elektronica uit te breiden.

Vor-inkt, het eerste grafeen-gebaseerde commercieel product in de wereld, vindt nieuwe high-volume-toepassingen in flexibele en zeer geleidende elektronica die geschikt zijn voor lucht-en ruimtevaart, aanleg van infrastructuur, medische diagnoses en veiligheid.
Vorbeck ontving samen met verpakkingsbedrijf MeadWestvaco de ‘Product Development Award’ in gedrukte elektronica van IDTechEx voor hun inzet in het ontwerpen van een apparaat genaamd ‘Siren’, een anti-diefstal verpakkingstechnologie die Vor-inkt circuits integreert. Pakketten met behulp van het ‘Siren’ apparaat zijn nu verkrijgbaar bij grote retailers.

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.