Het onderzoek bracht voor de eerste keer exacte resultaten over de hechtkracht van gesynthetiseerd grafeen met het oppervlakmateriaal.

Tijdens het proces om grafeen te scheiden smelt het metaal rondom altijd weg door het gebruik van chemische stoffen. Doordat het metaal niet opnieuw kan worden gebruikt lopen de kosten erg hoog op. Nog een minpunt is dat er veel schadelijke afvalstoffen worden aangemaakt tijdens het smeltproces van de metalen + het proces is zeer ingewikkeld.

Professor Taek Su Kim en Jin Cho Byung en hun team wisten de hechtkracht van het gesynthetiseerde grafeen uit te meten en ondervonden dat het grafeen gemakkelijk kon worden verwijderd.

Later werd het mechanisch-verwijderd-grafeen succesvol gebruikt in de directe creatie van moleculaire elektronische apparaten. Dit innovatieve proces verkort dus het grafeen productieproces. Ook is bevestigd dat de metalen plaat meerdere keren opnieuw kan worden gebruikt nadat het grafeen verwijderd is.

Een nieuwe, milieuvriendelijk en goedkope methode van grafeen productie is ontstaan.

Mede door deze ontdekking wordt verwacht dat grafeen in de toekomst gemakkelijker te produceren zal zijn en de startdatum tot commercialisering van grafeen serieus zal inkorten.

Bron: KAIST, Nanowerk
Foto: Grafeen.be©

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.