3D printen is een (relatief) nieuwe en veelbelovende productietechnologie dat mogelijk maakt om een digitaal ontwerp af te drukken tot een solide voorwerp. Dit gaat van de alledaagse producten tot de gekste en vernuftigste zaken. Weldra evenzeer elektronische toepassingen:

Graphene 3D-Lab Inc, een joint-venture tussen Graphene Labs en Lomiko Metals, kondigde deze week de aanvraag aan van een octrooi met betrekking tot 3D-geprinte batterijen.

Volgens het bedrijf overtreffen de afdrukbare batterijen, gebaseerd op het hypende materiaal bekend als grafeen, een enkele laag koolstofatomen, zelf de betere energieopslagsystemen van vandaag.

Daniel Stolyarov, CEO van Graphene 3D, verklaarde dat de ingediende aanvraag een belangrijke rol kan spelen in het streven naar de mogelijkheid om elektronische apparaten af te drukken:

“The application filed by Graphene 3D has the potential to play an important role in achieving the ability to print electronic devices due to the necessity of providing a power source. Expanding our IP portfolio in this area is an important step in keeping with Graphene 3D’s primary goal of creating an ecosystem for 3D printing functional devices with advanced materials.”, aldus de CEO.

Creëren. Afdrukken. En … Inschakelen!

Lees meer:

graphene3dlab.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.