Duurzaamheidsgoeroe Gunter Pauli legde uit hoe de blauwe economie, die de grafeen-industrie omvat, Limburg kan redden met het creëren van jobs.

De 55-jarige Gunter Pauli maakte in ons land vooral naam als directeur van de ecologische wasmiddelenproducent Ecover. Sinds hij het project Zeri (Zero Emission Research Initiative) oprichtte, vormt hij wereldwijd een netwerk van creatieve ondernemers die initiatieven lanceren zonder schadelijke uitstoot.

In Limburg ziet Pauli kansen in de steelkoolmijnen, boomgaarden, isolatiemateriaal… ,

“De groene economie is duur en hangt af van subsidies. De blauwe economie is duurzaam en innovatief” zegt Pauli tijdens zijn lezing aan UHasselt.

Op tien jaar, met honderd innovaties, honderd miljoen banen creëren, dat is het doel van de blauwe economie.

In Limburg zijn er nog genoeg zaken die niet of veel te weinig gebruikt worden. De steenkoolmijnen kunnen uitgroeien tot de basis van de grafeenindustrie. Een stukje grafeen is geleidend en bevat ideale eigenschappen voor elektronische toepassingen.

Dat is een zeer belangrijke industrie van de toekomst waarin Limburg een bevoorrechte rol kan spelen

Bron: standaard.be

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.