Een team van wetenschappers uit het Ulsan Nationaal Instituut voor Wetenschap en Technologie en Case Western Reserve University heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om superieure kwaliteit vellen grafeen te leveren in massa-productie tegen lagere kostprijzen.

Het toevoegen van een kleine hoeveelheid droog ijs aan een ​​eenvoudig industrieel proces zou hiervoor zorgen.

Het onderzoeksteam stond onder leiding van Jong-Beom Baek uit het Ulsan Nationaal Instituut voor Wetenschap en Technologie.

Tijdens het proces voegde het onderzoeksteam bevroren kooldioxide of droog ijs en grafiet toe in draaiende trommel vol met roestvrij stalen kogels. Na twee dagen draaien werden grafietlvlokjes geproduceerd uit de mechanische kracht.

Die vlokjes worden in een bad met chemicaliën gestopt, waardoor ze splitsen in losse grafeenlagen.

Door deze vlokjes te verhitten tot 900 graden en te behandelen met andere stoffen, kunnen ze samengevat worden tot grotere ‘vellen’. Dit laatste gebeurt in wafels, die de vlokjes samendrukken.

Bron: azonano.com, nu.nl

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.