Onderzoekers en ingenieurs van de Universiteit uit Minnesota en Mayo Clinic leggen uit hoe ze met behulp van grafeen een continue glucose monitor proberen te creëren . Hun werk zou ons een stapje dichter brengen bij het ​​vinden van een remedie voor diabetes.

Volgens Steve Koester zou het project hen een nieuwe glucose monitor moeten opbrengen, beter als de hedendaagse types.
Grafeen is een uniek materiaal, zegt Koester, dat de laatste tijd wel vaker het nieuws haalt. Grafeen is ook bekend als een uitstekende sensor.
Die sensor hoeft uiteindelijk de glucose op te sporen en de informatie omtrent draadloos door te sturen via de ingebouwde configuratie.

Koester, die 14 jaar lang in dienst was van IBM, is uiterst tevreden dat hij naar Minnesota kon komen om zijn kennis en ervaring met silicium gebaseerde halfgeleiders te gebruiken in deze nieuwe materialen.Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.