De heer Viktor Petrik vertelt ons in het onderstaande filmpje hoe je grafeen kan maken uit grafiet. Deze methode kan gebruikt worden om grafeen te produceren op industriële schaal.

Petrik, een controversieel uitvinder die blijkbaar toch met fantastische ideëen voor de dag komt indien dit beeldmateriaald klopt, werd geboren in Oekraïne en verhuisde later naar Rusland.

In zijn opmerkelijk optreden laat hij zien hoe hij van een blokje grafiet grafeen kan maken.

Door een chemisch element toe te voegen lijkt het grafiet zich volledig te ontpoppen tot enkel gelaagd grafeen.

Op een tegel, die gebruikt wordt in badkamers omwille van de poreusheid, voert hij het experiment uit.
Het resultaat heet ‘Highly Reactive Carbon Mix’. Ontsprongen uit een chemische kettingreactie dat ontstaat nadat het grafiet in contact kwam met het chemisch element tussenin de lagen.

Deze manier zou op industriële schaal uitgevoerd kunnen worden , wat tonnen grafeen zou opleveren en die op zijn beurt dan weer praktisch kan gebruikt worden in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen in alle mogelijke sectoren.

Viktor Petrik ontwierp ook al een filter die olie en water kan scheiden op basis van grafeen. ( ga naar artikel )
Dat water zou volgens Petrik volledig gezuiverd zijn en meer zelfs.
Petrik observeerde 4 ratten die werden blootgesteld aan ordinair kraantjeswater en gezuiverd water.

‘De ratten die gezuiverd water dronken leefden geruime tijd langer en konden inspanningen tot 20 percent langer volhouden als hun kompanen die kraantjeswater kregen voorgeschoteld’ wist Petrik nog te vertellen.

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.