Groot, groter, groots van het kleinste…

Bluestone Global Tech, opgericht in 2011 en gevestigd in New York, kondigde de toevoeging van 24″x300″ grafeen films aan bij hun Grat-Film ™ productlijn.

“De impact van dit product zal worden waargenomen in de volgende generatie consumentenelektronica zoals mobiele telefoons, computers en televisies, energie-opslag, verlichting, bio-geneeskunde, defensie, luchtvaart en nog veel meer.” Dat stond te lezen op de website van Azonano.com in een artikel over het bedrijf.

Deze geanimeerde video van Bluestone Global Tech, een echt grafeen-bedrijf zeg maar, illustreert eenvoudig de wonderlijke eigenschappen van grafeen – “het wondermateriaal” – en legt uit waarom het alles zal herdefiniëren.In het artikel van Azonano wordt Bleustone Global Tech zowat beschouwd als de winnaar van de race om ‘het grootste volume en oppervlak grafeen’ tot op heden te commercialiseren. Maar Bleustone Global Tech is lang niet de enige dat ‘hoog kwalitatieve grote vellen grafeen’ naar voor schuift, wellicht eerlijk en het vernoemen waard dat ook het Chinese Six Carbon Tech enkele maanden geleden grote vellen ‘wondermateriaal’ op de markt bracht.

Op de website van Six Carbon Tech, het bedrijf dat toebehoort aan de man met de ‘interessante en spraakmakende batterij‘ Zihan Xu, botst men al snel op een ‘hot’ item, namelijk op koper gegroeide 30 inch vellen grafeen. De Chinese onderzoeker was zelfs zo vriendelijk ons eind vorig jaar enkele staaltjes van dat staaltje vakmanschap op te sturen. Terwijl de kwaliteitsverschillen tussen de beide producten ongeweten zijn is er één ding zeker, Zihan Xu heeft lang niet zo’n leuk filmpje en als dat van Bleustone Global Tech .

Photo: Facebook Fan Page Bluestone Global Tech

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.