Huawei, ’s werelds tweede grootste fabrikant van telecom-apparatuur, zou volgens de bronnen van Sky News een enorme investering onthullen dat wordt gepot in een gezamenlijk project met het gespecialiseerde grafeen instituut te Manchester, een deal die de wetenschappelijke samenwerking tussen Groot-Brittannië en China zou moeten verdiepen.

Huawei is lang niet de eerste en enige speler op de technologiemarkt die enorme bedragen op tafel legt in de zoektocht naar nieuwe innoverende applicaties met de mogelijkheden aan de kwaliteiten van het sterk gecondenseerde vlak van pure koolstofatomen.

Het project dat potentiële toepassingen nastreeft inzake informatie en communicatietechnologie zal één uit een reeks van internationale zakendeals zijn die besloten zullen worden in het kader van het staatsbezoek van president Xi Jinping aan Groot-Brittannië.

Huawei is één van de opkomende Chinese bedrijven dat is uitgegroeid tot een echte uitdager voor de gevestigde westerse concurrenten.

Grafeen werd voor het eerst geïsoleerd in de universiteit van Manchester.

Bron: Sky News

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.