Terwijl een meerderheid van het groeiende aantal ‘grafeenfans’ zit te wachten op de eerste grafeen-gebaseerde elektronische supergadgets neemt HEAD, fabrikant van sportartikelen, al stevig gebruik van het magische materiaal om hun rackets te verstevigen en een nieuwe gewichtsverdeling toe te delen, met resultaat.

Grafeen bracht de mogelijkheid om de hals of het middengedeelte van de racket drastisch te doen verminderen in gewicht waardoor het gewicht naar de buitenkant van de racket verdwijnt, wat voor meer snelheid, swing en kracht moet zorgen.

Begin dit jaar presenteerde Novak Djokovic, ’s werelds beste tennisspeler, met de nodige aandacht zijn geheime wapen aan de pers (HEAD Graphene™ Speed).
Intussen, een Grand Slam overwinning en een eerste officiële gouden plak voor een grafeen-gebaseerd sportartikel later is het de beurt aan Maria (Sharapova) om de show te stelen.
De speelster zal haar grafeen-gebaseerde racket (Graphene Head Instinct) aan een ‘extreme’ test onderwerpen, volgend uit een duel met Djokovic.

Wellicht zal dat evenement, net als de eerste test, met de nodige persaandacht worden behandeld, wat niet alleen de producten van HEAD in de kijker plaatst maar een welverdiende publiciteit zal opleveren voor het gebruikte materiaal.

Het gebeuren gaat door op 7 maart. Lees meer op de website van HEAD.

Zij beginnen alvast te ’teasen’…
Photo Website Head

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.