Universiteit van Singapore…

Wetenschappers aan de Nationale Universiteit van Singapore hebben een polarisator gemaakt van grafeen om de bandbreedte van de bestaande glasvezel-communicatie systemen te verhogen. Het onderzoeksteam werkte onder leiding van Kian Ping Loh, een hoogleraar aan de National University of Singapore.

Het onderzoeksteam ontwikkelde een ultra-dunne breedband polarisator gemaakt van een single-atomaire-laag van gekristalliseerde koolstof gepolariseerd licht te krijgen van een lichtbron. Dit is de eerste experiment dat grafeen gebruikt in een ultra-dunne golfgeleider te moduleren en koppel licht.

Lichte modulatie door polarisatie nodig is ter voorkoming van verkleuring van het signaal en het optreden van fouten in optische communicatie, interferometrische sensoren en optische gyroscopen. polariserende vermogen van Grafeen’s varieert van midden-infrarood zichtbaar regio’s van het lichtspectrum. Onderzoekers beweerden dat de grafeen polarisator kan worden gebruikt voor high-speed, meerdere kanalen optische communicatie.

De onderzoekers gefabriceerde het grafeen polarisator door de overdracht van grafeen ontwikkeld op basis van chemical vapour deposition proces aan de zijde gepolijste optische vezel en bepaald polarisatie van het licht op verschillende golflengten. Het grafeen polarisator heeft een unieke eigenschap van uitfilteren dwars-magnetische-mode en de ondersteuning van transversale elektrische toestand van het oppervlaktewater golfvoortplanting.

Bron: http://www.azonano.com/

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.