CealTech AS, een Noorse producent van grafeen, is zich momenteel grondig aan het voorbereiden voor de lancering van hun grafeenproducten en het vrijgeven van pre-orders.

Bedrijven als CealTech zullen ongetwijfeld een zeer belangrijke rol gaan spelen van zodra grafeen meer en meer toepassingen zal vinden, door het verstrekken van zuiver grafeen tegen een faire prijs.

CealTech’s grafeen productie-eenheid, Forza, is ’s werelds grootste machine voor de productie van grote volumes van hoog kwaliteitsvol grafeen.

Het bedrijf plant om tegen maart dit jaar dagelijks 10m³ hoog kwalitatief grafeen te produceren en het doelwit is om dit volume op te krikken tot 30m³ tegen 2020.

In een interview met Horizon2020 vertelde Michel Eid, CealTech’s verkoopmanager, dat de verwachtingen er zijn om in de komende weken de eerste pre-orders te verzamelen.
Ze schikken de productie starten met een enkele Forza productie-eenheid en van zodra de vraag stijgt kunnen ze andere eenheden inschakelen en aan de productielijn koppelen.

‘We hebben een unieke technologie dat ons de bekwaamheid brengt om op een consistente wijze grafeen van hoge kwaliteit met hoge snelheid en grote volumes aan te leveren.’
CealTech is ook actief binnen andere, verschillende marktsegmenten, met inbegrip van energie-opslag, geneeskunde, defensie, maritieme, elektronica en sensoren, olie en gas, en ruimtevaart.

“We werken actief samen met bedrijven uit verschillende industrieën. Zo werken we aan batterijen voor energie-opslag toepassingen, coatings voor toepassingen zoals windturbines, en we zijn ook bezig met toepassingen in de geneeskunde.

Met de toenemende populariteit van het wondermateriaal verhoogde ook de vraag naar een passende standaardisering van de verkrijgbare producten in de handel.

Toen de verkoopmanager van het nieuwste lid van de Graphene Council werd gevraagd hoe hij dit zou aanpakken antwoordde hij;
“We zullen ons best doen om een goed onderscheid te maken tussen grafeen en grafiet, en we zullen de waarde laten zien van wat er momenteel op de markt is, – om ervoor te zorgen dat mensen de producten waarderen.”

“We zijn ook actief bezig met de communicatie met de Graphene Council*, en we hebben onze volledige steun uitgedrukt wat betreft een standaard, gevolgd door certificering, waarbij producenten zullen gecontroleerd worden door een derde partij en waar de kwaliteit kan getoetst worden.

Gecertificeerde grafeen producenten zullen dan kunnen worden vastgesteld, en ik hoop dat we het eerste bedrijf kunnen worden dat een dergelijke certificering krijgt.”

*Graphene Council is de grootste gemeenschap in de wereld voor grafeen onderzoekers, academici, fabrikanten, ontwikkelaars, beleggers, nanotechnologen, regelgevende instanties, onderzoeksinstellingen, materiaalkunde specialisten en zelfs het grote publiek.

Meer informatie kan je vinden op de website van CealTech.

Bron: horizon2020

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.