Een commercialiseringstrategie inzake superieure anoden voor lithium-ion batterijen wint de ‘Super Bowl’ van wedstrijden voor ondernemingsplannen.

De competitie om het betere ondernemingsplan ontstond dit jaar uit een ruime selectie van meer dan 400 teams vanuit de hele wereld.
42 van hen werden uitgenodigd om hun ondernemingsplannen op tafel te gooien bij een driedaagse wedstrijd georganiseerd in de universiteit van Rice. Meer dan 300 juryleden, waaronder kapitalisten, investeerders, ondernemers en zakelijke leiders, lichtten de teams door.

SiNode Systems, een bedrijf dat de ontwikkeling van superieure anoden voor lithium-ion batterijen voor zich neemt, kwam als winnaar uit de bus van deze prestigeuze wedstrijd (Rice Business Plan Competition).

In totaal ontving SiNode meer dan 900 000 dollar aan prijzen in wat beschouwd wordt als ’s werelds rijkste en grootste ondernemingsplan wedstrijd. Een prijs die door Fortune en CNN / Money beschreven staat als de Super Bowl en de World Series gecombineerd, maar voor opstartende ondernemingen.

De fondsen zullen de ontwikkeling en commercialisering van SiNode’s technologie ondersteunen. Die technologie beschikt over het potentieel om de levensduur van de batterij voor smartphones, elektrische voertuigen en andere consumentengoederen sterk te verbeteren.

Het bedrijf is een gepatenteerd composiet van silicium nano-deeltjes en poreus grafeen, ontwikkeld door Northwestern professor Harold H. Kung, aan het commercialiseren.

Het materiaal wordt in een bladachtige vorm geproduceerd via een eenvoudig en zeer schaalbaar fabricageproces, compatibel met standaard li-ion batterij componenten (kathode en elektrolyt).
De capiciteit van de anode wordt 10 keer verhoogd terwijl de oplaadtijden aan dezelfde factor slinken.

“SiNode is klaar om een commercieel succes te worden en grote impact te hebben op hoe we elektriciteit verbruiken ,” zei Justin Kaster, medeoprichter en voorzitter van Midwest Division van het Cleantech Open Accelerator programma.

“Ze hebben een ontwrichtende technologie, een doordacht bedrijfsmodel en een slim, gemotiveerd beheersteam.”

Het bedrijf is momenteel op zoek naar mogelijkheden rond samenwerkingsverbanden met grote chemische fabrikanten.

Bron: sinodesystems.com
Foto: SiNode

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.

Één reactie op “Rice Business Plan Competition gewonnen door SiNode Systems”

Reacties zijn gesloten.