Een beeldscherm wat je kan oprollen en buigen: Samsung wil het in 2012 op de markt gaan brengen. De nieuwe Samsung Galaxy Skin zal naar verwachting een amoled-display hebben wat je om een cilinder van één inch diameter kan buigen.

De nieuwe Samsung Galaxy Skin, die waarschijnlijk in het tweede kwart van 2012 op de markt zal komen, bevat een nieuwe technologie voor het amoled-display, zo meldt The International Business Times. Je kan de smartphone daardoor oprollen en buigen. Het is zelfs mogelijk om er met een hamer op te slaan.

Samsung heeft voor de Galaxy Skin namelijk geen glas gebruikt, maar grafeen. Dit wondermateriaal is in 2001 ontdekt en wordt gezien als een van de sterkste materialen ter wereld. Verschillende lagen van grafeen zijn samengedrukt om het lcd-display te beschermen. Deze technologie is nog nooit eerder in een smartphone gebruikt.

Het flexibele scherm is naast praktisch onbreekbaar ook erg helder. Het schijnt bovendien weinig energie te verbruiken.
Volgens de berichten zal de Samsung Galaxy Skin qua specificaties veel weg hebben van de Samsung Galaxy S II.

Toch blijft er veel onduidelijkheid bestaan over de ‘echtheid’ van dit project. Zo zijn de foto’s van de conceptsmartphone niet gemaakt door Samsung, maar door designstudenten.
Ook is het niet duidelijk wel OS er zal draaien op de Samsung Galaxy Skin: er gaan geruchten over het nieuwe Google OS Jelly Bean, maar ook een geheel nieuw project genaamd Android Flexy.

Wat wel duidelijk is, is dat ‘grafeen’ aan de voordeur staat om een plaatsje in te nemen in ons dagelijks leven. Dit kunnen we enkel maar toejuichen.

Bron: www.winmagpro.nl

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.