Onderzoekers van het Spaanse UPC en Amerikaanse Georgia Tech hebben maar liefst 120.000 dollar gekregen van Samsung om onderzoek te verrichten naar grafeen gebaseerde supersnelle-korte-afstands-antennes.

Het project verkreeg de naam ‘Graphene-Enabled Wireless Communication’, of kortweg GEWC.

Deze antennes kunnen elektromagnetische golven stralen die opereren via de terahertz golflengte, THz-straling bevindt zich in het spectrum van elektromagnetische straling tussen het microgolven- en het verre infraroodgebied, en zou voor een snelle informatie overdracht zorgen.

Deze antennes kunnen duizend keer maal kleiner geschaald worden dan wat mogelijk is met de huidige technologie.

De eerste toepassing zal waarschijnlijk met hoge snelheid communicatie in één enkel apparaat zijn – bijvoorbeeld tussen de CPU en het geheugen of tussen kernen in multi-core processors.
In werkelijkheid komt het erop neer dat deze technologie kan leiden tot een processor met duizenden “sub-processoren”, althans de wetenschappers.

Bron: nanotech-now.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.