Graphene 3D Lab Inc – ‘The Company’ -maakte bekend dat het een contract overeenkomst met Zego Robotics LLC uit Pittsburgh (Pennsylvania, VS) sloot om een proof-of-concept 3D-printer te ontwikkelen.

Het prototype van de machine wordt speciaal ontworpen om geleidende grafeen filamenten en andere functioneel versterkte composiet materialen van ‘The Company’ zelf te printen.

Het prototype dat Zego beoogt te leveren in 3 maanden zal als huurwerk worden beschouwd en zal eigendom zijn van Graphene 3D Lab inc. Rechten op intellectuele eigendom tijdens het gecontracteerde tijdsbestek zullen toegewezen worden aan Graphene 3D Lab.

Het bedrijf zal ook een eeuwigdurende, royaltyvrije licentie worden verleend om reeds bestaande Zego intellectuele eigendom – geïntegreerd in de machine – te gebruiken.

Graphene 3D Lab CEO Daniel Stolyarov kon er het volgende over kwijt:

“Graphene 3D Lab gelooft dat de ontwikkeling van een 3D-printer die uniek ontworpen is om te profiteren van onze functionele filamenten de kern is om ons doel te bereiken van het ontwikkelen van een dynamisch ecosysteem om het 3D-printen van operationele apparaten mogelijk te maken.

Zego Robotics is een boeiend en innovatief bedrijf en we kijken ernaar uit om samen te werken met hun team.”

Daniel Gontsjarov, eigenaar van Zego Robotics, gaf als commentaar: “Dit is een fantastische kans voor Zego Robotics om samen te werken met de R&D afdeling van Graphene 3D Lab.

Het project zal onze expertise in de ontwikkeling van 3D-printers combineren met hun expertise in speciale printmaterialen om een baanbrekend nieuw product te ontwikkelen.”

Bron: Graphene 3D lab inc

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.