mPhase Technologies en Stevens Institute of Technology hebben een officiële overeenkomst aangekondigd waaruit blijkt dat ze gezamenlijk zakelijke kansen met de overheid en industrie, alsmede onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten willen aangaan.

Stevens en mPhase zullen voornamelijk samenwerken aan het ontwerp en de fabricage van een geavanceerde accu-technologie. Het gebruik van intellectuele eigendomsrechten en know-how van beide partijen moet hen de mogelijkheid geven om de integratie van Smart NanoBattery mPhase’s technologie met Stevens’ grafeen-gebaseerde inkjet print methode voor het afdrukken van elektroden en elektronische circuits te bevorderen.

mPhase is verheugd met de mogelijke integratie van Stevens Technologie in hun batterijen. Dat bleek uit de woorden van Ronald A. Durando, CEO van mPhase Technologies.
“Stevens ziet uit naar de blijvende relatie met mPhase door het nastreven van deze geweldige kans,” voegde Christos Christodoulatos aan toe.

mPhase Technologies introduceert een revolutionair “Slim oppervlak technologie”, mogelijk gemaakt door meerdere doorbraken o.a. in de nanotechnologie en MEMS verwerking. De “Smart Surface-technologie” heeft potentiële toepassingen in medicijn-transporterende-systemen, zelfreinigende systemen, vloeibare en chemische sensor systemen en filtratiesystemen.
mPhase is een pionier met het eerste Smart Surface aangedreven product, de mPhase Smart NanoBattery.

Naast de Smart Surface-technologie introduceerde mPhase onlangs haar eerste product, de Mpower Emergency Illuminator, een award-winnend product, ontworpen door Porsche Design Studio en verkocht via de website van Mpower. Meer informatie over het bedrijf zelf is te vinden op de website.

Bron: nanowerk.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.