Chalmers University of Technology ontvangt het leeuwendeel van een 40 miljoen Zweedse kronen om onderzoek te verlenen naar het “supermateriaal” grafeen. Omgerekend bedraagt dit een slordige 3,65 miljoen euro. Naar aanleiding van deze nieuwe financiering zullen Knut en Alice Wallenberg Foundation, een groep vormen van ongeveer 30 Zweedse grafeenonderzoekers. Dit in samenwerking met de universiteiten van Uppsala en Linköping.

“Grafeen heeft een enorm potentieel in hoge frequentie elektronica, en Chalmers is in de voorhoede van dit onderzoek,” volgens Mikael Fogelström, de projectcoördinator.

“Dit materiaal kan een wereld openen aan nieuwe mogelijkheden.”

Nu de unief een stabiele financiering voor vijf jaar heeft in het onderzoek naar grafeen denken de onderzoekers erover om een centrum te bouwen. “Het zou een goed idee zijn om samen te komen met meer grafeenonderzoeksgroepen, en misschien een nationaal onderzoekscentrum te vormen”, voegde Fogelström aan toe.

Bron: mwjournal.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.