Geprinte schakelingen vervaardigd uit het laagdimensionaal hexagonaal gestructeerd grafeen ondervinden geen schade na een rit in de wastrommel of droogkast.

Ook wasproducten en andere reinigingsmiddelen beïnvloeden de circuits niet. Vorbecks Materials komt exact een week na de voorstelling van de ‘Graphene Roadmap‘ verrassend sterk uit de hoek met hun revolutionaire afgeprinte electronica die flexibel en robuust genoeg zijn om door uw wasmachine en droger te gaan, waardoor draagbare, afwasbare elektronische circuits een werkelijkheid worden. Nog een pluspunt is dat circuits geen metaal bevatten waardoor er geen roest kan optreden, alvast een zorg minder.

De grafeengebaseerde elektronica wordt op dezelfde manier geprint als het afdrukken van een krant, eerst en vooral goedkoop en ook razendsnel, ongeveer 152.4 meter per minuut.
Vorbeck’s gepatenteerde technologie opent dan ook deuren voor grafeen gebaseerde producten.
Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.