Grafeen, een veelbelovend materiaal met unieke eigenschappen wordt onder de loep genomen door een expert in nanotechnologie.

Walter Alexander “Walt” de Heer is een Nederlandse natuurkundige en nanowetenschap onderzoeker bekend om ontdekkingen in de elektronische shell structuur van metaal clusters, magnetisme in overgangsmetaal clusters, ‘field emission’ en ballistische geleiding in koolstof nanobuisjes, en grafeen-gebaseerde elektronica.

De Heer behaalde een doctoraat in de fysica aan de Universiteit van Californië in Berkeley in 1986 onder leiding van Walter D. Knight en is momenteel te werk gesteld aan het Georgia Institute of Technology.

Volgens De Heer zal grafeen silicium niet vervangen.
Zo mogen we het niet bekijken, zei hij zelf.

Grafeen zal eerder een wereld openen aan nieuwe materialen en toepassingen.
Toepassingen waarvoor silicium niet in aanmerking komt.
Grafeen zal het mogelijk maken om ‘speciale’ dingen te doen met apparaten, op kleinere schaal en hogere snelheden.

Grafeen komt net tot leven, en de mogelijkheden zijn eindeloos – Walter de HeerDe Heer neemt vervolgens aan dat de eerste apparaten met deze nieuwe technologie niet lang meer op zich laten wachten en waarschijnlijk binnen dit en de volgende twee jaar zullen opduiken.

Bron: Wiki

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.