Zijne koninklijke hoogheid, Prince Andrew, de hertog van York bracht een bezoek aan de universiteit van Manchester.
De prins kreeg een rondleiding van Nobelprijswinnaar Andre Geim doorheen Graphene Laboratories.

Leden van het research-team brachten de prins doorgaans op de hoogte van de toekomstige toepassingen van ’s werelds sterkste, dunste en geleidend materiaal.

Na de lunch kon de prins zelf kennis maken met mede Nobelprijswinnaar Novoselov, alsook met enkele studenten vanuit de technische afdeling. Daarna bracht hij een bezoekje aan Nanoco, in het Centrum voor innovatie van de Universiteit.
Dat Nanoco groeide in zes jaar uit tot een £ 100M + beurs-genoteerd bedrijf.
In de namiddag werd hij dan weer uitgenodigd in het centrum voor een ontmoeting met UMI3 CEO, Clive Rowland.

Zijne Koninklijke Hoogheid bezocht UMI3 als onderdeel van zijn verlangen om zelf te kunnen merken dat het Verenigd Koninkrijk wordt erkend als de beste plaats ter wereld voor wetenschap en techniek.

“Het was zeer bemoedigend om te zien hoe De hertog van York zich engageerde over onderzoek, commercialisering en aanverwante activiteiten”, voegde Clive aan toe.

De prins is zeer enthousiast over de mogelijkheden van grafeen en geïnteresseerd in de verschillende toepassingen en mogelijkheden die hun plek op de markt moeten vinden.

Het is voor Clive en de universiteit zeer motiverend om te horen hoe hartstochtelijk Zijne Koninklijke Hoogheid suggesties biedt om hun werk verder te helpen ontwikkelen en internationaal te promoten.

Bron: manchester.ac.uk

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.