Haydale, een dochteronderneming van het Britse bedrijf ‘Innovative Carbon Limited’ maakte bekend dat ze een samenwerkingsovereenkomst afsloten met toonaangevende Duitse Plasma-reactor fabrikant, Diener electronic GmbH & Co (Diener).

De unieke Split-Plasma-reactor zal gezamenlijk worden gebouwd onder een regeling die het mogelijk maakt voor beide partners om de machine op de markt te brengen als onderdeel van de commercialisering van de Haydale Split-Plasma nano materialen die worden verkocht onder de merknaam HDPlas ™ (www.hdplas.com).

Voorzitter Tony Belisario gaf een woordje uitleg; “We zijn allemaal erg enthousiast over de mogelijkheid die ons gepatenteerde proces biedt als een cruciaal element van het vervangend materiaal van de verbeterde prestaties van een breed scala aan mogelijke toepassingen. De markt is op zoek naar manieren om het nieuwe wonder materiaal grafeen te gebruiken en we geloven dat wij over het proces beschikken om de commerciële hoeveelheden te voorzien die nodig zijn voor de wereldwijde bedrijven. De geavanceerde technologie werd intercollegiaal getoetst en we kunnen nu zeggen waar het op staat. We hebben ondertussen bewezen dat we oplossingen kunnen personaliseren naar de specifieke behoeften van een klant in een kosteneffectief, milieuvriendelijke en innovatieve manier.
Grafeen 2012 is een perfecte plek om onze technologie te lanceren en we verwachten grote belangstelling voor Haydale.”

Bron: eurekalert.org

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.