Victor Petrik toont in onderstaand filmpje de oplossing om grafeen in bulk te produceren door een techniek die hij zelf ‘Cold Graphite Destruction’ heet.

Petrik laat weten dat dit grafeen werkelijk van hoge kwaliteit is. Zijn bevindingen werden ondersteund door resultaten uit onderzoeken van Amerikaanse universiteiten.

In het bovenstaande fragment te vinden op Youtube kan men kanker-expert Ralph Moss opmerken die een bezoek bracht aan de heer Petrik. Op zijn beurt demonstreerde Petrik aan zijn bezoeker hoe hij grafiet kan omvormen tot grafeen, van hoge kwaliteit, dat kan dienen in tal van applicaties.

Ralph Moss, kanker-expert en auteur van menig medische boeken stond er een beetje versteld bij.

‘Amazing’ klonk het enkele malen. En inderdaad dit is geweldig nieuws, weinig of zelden gerapporteerd door Europese of westerse media-kanalen.

Eigenlijk net als grafeen, de materie zelf, is de hele historie rond Petrik een eigenaardig iets.

Volgens hem kreeg hij geen erkenning voor zijn bevindingen toen hij in 2003 ‘grafeen’ ging voorstellen aan Amerikaanse autoriteiten.

Om die reden meende de man dat hij meer aanspraak had op de Nobelprijs in 2010 als zijn ‘concurrenten’ Geim en Novoselov. Wel zouden Amerikaanse autoriteiten hem in alle stilte in dienst hebben genomen om een MTBE-probleem op te lossen, verklaarde hij.

Viktor Petrik ontwierp ook een waterfilter waarbij het ‘actieve’ carbon of koolstof uit de destructie van het grafiet door een autokatalytische reactie met een andere – niet genoemde -chemische stof een rol speelt en dat olie, vuiligheid en zelfs kernafval zou verwijderen van water.
 

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.