Elektronische toestellen schenken al menig decennia lang vorm aan het landschap van ons persoonlijk en professionele leven.

Niet alleen de applicaties ondergaan met der tijd drastische veranderingen, maar ook de manier waarop we ze creëren. Op heden vloeien elektronica en 3D printen samen om een nieuwe generatie van applicaties en toepassingen los te weken.

Onlangs werd een patent aangevraagd door het bedrijf Graphene 3D voor een nieuwe 3D printer.

Hetzelfde bedrijf bracht eerder al, als allereerste speler ooit, grafeengebaseerde geleidende filamenten op de markt speciaal ontworpen voor de kunsten van 3D printen.

Het meest recente patent is voor een printer dat de naam ‘Romulus III’ draagt. En deze wordt mogelijk één van de meest geavanceerde 3D printers momenteel beschikbaar op de markt.

Het patent bedekt ook een uniek proces om een organische lichtbron (LED) te printen met hun innovatieve multifunctionele 3D-printer die onmiddellijk operatief is. Dit betekent evenveel dat je zonder enige assemblage of nood om te solderen een volledig functionele lichtbron kan verwerken in het design van een model.

De primaire missie van het bedrijf is om 3D printen te revolutioneren door mogelijkheden te scheppen om functionele elektronische objecten te kunnen printen, dingen die werken en gebruikt kunnen worden.

“Ons hoofddoel is het ontwikkelen van professionele 3D-print technieken en materialen die strekken voorbij de grenzen van wat momenteel beschikbaar is,” aldus Daniel Stolyarov, co-CEO van Graphene 3D.

Bron: Graphene3Dlab.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.