Graphene 3D is een bedrijf dat al enkele keren aan bod kwam op de site, voornamelijk omdat ze een pioniersrol innemen in de prille grafeenindustrie door het lanceren van grafeen geleidende filamenten voor 3D printen.

Ideum is een creatief bedrijf dat is gevestigd in Corrales, New Mexico.
Het bedrijf ontwerpt en produceert op grote schaal geïntegreerde en geharde aanraakapparatuur en ontwikkelt interactieve software voor musea, onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen, en Fortune 500 bedrijven.

Gestureworks werd ontwikkeld en later verkocht door het bedrijf.

Graphene 3D Lab en Ideum hebben nu besloten om samen te werken in hun zoektocht naar nieuwe toepassingen, liet het New Yorkse bedrijf vandaag weten via hun website.

Graphene 3D and Ideum zullen producten onderzoeken en CO-ontwikkelen door Graphene 3D, die gebruikt kunnen worden als capacitieve sensoren om te communiceren met Ideum’s productaanbod.

Het bedrijf start ook – op aanvraag – met het printen van joysticks en pennen die de klanten van Ideum kunnen gebruiken om te communiceren met hun slimme tafels. Bijvoorbeeld 3D geprinte pennen in verschillende vormen in een geleidend grafeen filament die gebruikt kunnen worden als borstels of penselen in fotobewerkingssoftware, om meer gevoel te krijgen bij het creatievere werk.

Dr. Daniel Stolyarov, CEO van Graphene3D gaf ook nog mee dat de samenwerking met Ideum een uitstekende kans is om hun producten in de vitrine te plaatsen naar de verschillende markten toe, door het demonstreren van een snelle prototype-ontwikkeling van de functionele objecten.

Met behulp van hun geleidende grafeen filament kan het team een eindeloos aantal unieke objecten vervaardigen die extra functionaliteit brengen aan Ideum’s slimme tafels.

Bron: Graphenelab

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.