Springer en The Graphene Council lanceren in januari 2016, deze maand dus, een nieuw tijdschrift, genaamd Graphene Technology.
Het tijdschrift moet opereren als een forum voor de laatste bevindingen over de commerciële en praktische toepassingen van grafeen en andere grafeen-gerelateerde materialen.

Terrance Barkan, uitvoerend directeur van The Graphene Council, zei: “Als de grootste gemeenschap in de wereld voor grafeen onderzoekers, ontwikkelaars en producenten, is de Council verheugd om samen te werken met Springer om ons officiële tijdschrift ‘Graphene Technology’ te produceren. Wij streven ernaar om het leidende platform te worden om kwalitatief grafeen onderzoek te onderstrepen, met een focus op realistische applicaties.”

Graphene Technology etaleert het laatste grafeen onderzoek en de laatste ontwikkelingen in praktische commerciële toepassingen en technologieën. Het interdisciplinaire tijdschrift biedt een forum voor onderzoekers om hun originele en innovatieve bevindingen te delen, in aanvulling op het identificeren van productiemethoden en toepassingen.
Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, grafeen vellen, nanoplatelets, nanobuisjes, dispersies en hybride materialen.

Naast de publicatie van oorspronkelijk onderzoek, review-artikelen en interviews, komt een speciale sectie voor nieuws uit de literatuur.

“Geweldige ontdekkingen van materialen in het gebied van nanotechnologie moeten nu worden omgezet in structuren en apparaten om een echt belang te realiseren.”

Grafeen kwam op het juiste moment.

“Een goed begrip van de koolstofchemie, de verwerking en de fabricage zullen ervoor zorgen dat we zullen doorgaan met dit fantastische materiaal om het te zien opduiken in een scala van echte toepassingen, “zei hoofdeditor Gordon Wallace van het ARC aan de Universiteit van Wollongong in Australië.

Hoofdredacteur Aravind Vijayaraghavan – en MOOC instructeur* – van het Nationaal Grafeen Instituut aan de Universiteit van Manchester in Engeland zei: “Grafeen en twee-dimensionale materialen stammen voort uit een sterke basis van fundamentele studies naar een hele reeks van mogelijke toepassingen die onze wereld kunnen revolutioneren.
We verwachten dat Graphene Technology de belangrijkste resource zal worden om resultaten te verspreiden op dit gebied.”

De Graphene Council werd opgericht in 2013 met de visie en missie van het dienen van de wereldwijde grafeen gemeenschap. Het fungeert als katalysator voor de ontwikkeling en succesvolle commercialisering van grafeen materialen. De raad heeft ook een platform en netwerk voor iedereen die betrokken is bij het onderzoek, de ontwikkeling en toepassing van grafeen materialen.

Meer dan 5.000 studenten, academici, onderzoekers, producenten en gebruikers van grafeen hebben zich aangesloten om de grootste gemeenschap van grafeen professionals in de wereld te maken.

Springer is een onderdeel van Springer Nature, een van ’s werelds toonaangevende globale onderzoeks-, educatieve en professionele uitgeverijen. Springer Nature is ’s werelds grootste wetenschappelijke uitgever van boeken, uitgever van’ s werelds meest invloedrijke tijdschriften en een pionier op het gebied van open onderzoek.

Het bedrijf telt bijna 13.000 medewerkers in meer dan 50 landen en draait een omzet van anderhalf miljard euro.

Bron: eurekalert.org

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.