Het Laboratorium voor Hoge Magneetvelden (HMFL) heeft 11,5 miljoen euro extra ontvangen van de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM). Beide partijen ondertekenen op 23 augustus hiertoe een overeenkomst, zo heeft de universiteit donderdag bekendgemaakt.

In het HMFL kunnen zeer hoge magneetvelden worden ontwikkeld. Nergens ter wereld kunnen zo lang achter elkaar zulke hoge magneetvelden opgewekt worden als in dit laboratorium. Deze worden gebruikt om materialen te bestuderen, zonder dat die veranderen. Nobelprijswinnaar André Geim heeft in dit Nijmeegse laboratorium gewerkt.

Geim won vorig jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor zijn ontdekking van grafeen, het dunste materiaal ter wereld. Hij is sinds februari 2010 als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit.

Bron: www.refdag.nl

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.