Volgens een rapport van het dagblad Diário de Moçambique is de Duitse groep Graphit Kropfmuehl van plan om de Ancuabe grafiet mijnen in de Mozambikaanse provincie Cabo Delgado te verkennen.

Graphit Kropfmuhl AG is een onderneming dat gespecialiseerd is in het winnen, verwerken en raffineren van kristal grafiet voor een verscheidenheid aan industriële toepassingen.

Diário de Moçambique schreef ook dat Ramiro Nguirazede, provinciaal afgevaardige voor Mijnbouw-middelen en energie, meedeelde dat Graphit Kropfmuehl de Moçambique drie grafiet deposito’s ontdekt had in het naburige district Chiúre en daarvan monsters verstuurde naar China, Zuid-Afrika en Japan om laboratoriumproeven te ondergaan.

In 1999 lag de vorige exploitant van de mijnen de boeken neer toen hij de elektriciteitskosten van zijn generatoren niet langer kon dragen. Het nationaal elektriciteitsnetwerk dat ondertussen werd aangelegd zou dat probleem moeten verhelpen.

Maar liefst 150 miljoen dollar zou de investering bedragen die nodig is om de mijnen te herstarten. Deze zouden jaarlijks 3 miljoen ton aan grafiet moeten opleveren.

Bron: macauhub.com
Foto: GK

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.