UPDATE 02/04/2012 DCD laat weten via website dat dit een 1-april grap betreft.
De grap ging eigenlijk van start op 30 maart … . op 2 april kreeg men het volgende te zien op de site:
“thank you for your sense of humour and thank you that you took our joke.”

Digital Core Design uit Bytom in Polen heeft ’s werelds eerste processor gemaakt uit grafeen, ‘de BYT-ON’.

BYT-ON bevat een unieke architectuur die het mogelijk maakt om alle transacties te verwerken met grote snelheden.
Bovendien is het voorzien van een minimaal stroomverbruik, slechts 1 FA / MHz, zodat de processor langer kan werken op een enkele batterijlading.

Het gebruik van grafeen in BYT-ON Digital Core Designs processor betekent een doorbraak in de elektronica.

“We begonnen onze testen net voor het einde van 2011, en de resultaten waren ver boven verwachting “, merkt Tomasz Ćwienk, de woordvoerder van Digital Core Design.
“We vervingen de bestaande processor in één van de nieuwste tabletten op de markt met onze grafeen-gebaseerde BYT-ON-processor.
“We wisten dat het energieverbruik minimaal zou zijn, maar we waren verbaasd om te ontdekken dat de tablet van begin januari 2012 tot eind maart 2012 werkte zonder dat we de batterij moesten opladen “.

Deze revolutionaire resultaten werden mogelijk door de combinatie van Digital Core Design’s architectuur en het grafeen zelf.

De architectuur die geïmplementeerd werd in de BYT-ON-processor krijgt als naam CISKoRISK 2nd Generation en voert alle operaties uit met snelheden die kunnen oplopen tot 1/300 van de snelheid van het licht, met behoud van 90% lager energieverbruik dan conventionele silicium gebaseerde equivalenten.

Het project heeft wel een nadeel, de prijs van de BYT-ON-processor. Die schommelt rond de 1000 dollar.

Surf verder naar DCD voor meer informatie

De editor van eetimes.com heeft nog een leuk weetje onderaan het artikel. Maar we laten de eer aan hem over.

Bron: eetimes.com

Foto: DCD

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.