Het ESF (European Science Foundation) is een partner tijdens de aanloopfase van één van de eerste 10-jaar durende, 1.000 miljoen euro kostende FET (Future Emerging Technologies) vlaggenschepen: Het grafeen Vlaggenschipinitiatief.

Volgens een artikel dat gisteren werd gepubliceerd op de website van het ESF bestaat de missie van dit project eruit om grafeen en aanverwante gelaagde materialen van de academische laboratoria naar de samenleving te brengen, meerdere industrieën te revolutionariseren en economische groei en nieuwe banen in Europa te creëren.
De unieke combinatie van superieure eigenschappen maakt dat grafeen een geloofwaardig uitgangspunt is voor nieuwe baanbrekende technologieën in een grote verscheidenheid aan sectoren.

ESF zal steun verlenen aan het project door het beheren van het aanbestedingsbericht voor nieuwe partners en door twee grote internationale conferenties te organiseren en een dialoog op te zetten tussen de nationale onderzoeksorganisaties.

Het project wordt gecoördineerd door Chalmers University.

Bron: ESF

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.