Onderzoekers aan de universiteit van Stanford en het Amerikaanse SLAC Instituut hebben het allereerste systeem van “designer elektronen” gecreëerd.

“Het gedrag van elektronen in materialen is de kern van vrijwel alle technologieën van vandaag,” aldus Hari Manoharan, hoogleraar natuurkunde aan Stanford en een lid van SLAC de Stanford Instituut voor Materiaalonderzoek en Energie Wetenschap, die het onderzoek leidde.

‘Design elektronen’ zijn exotische varianten van gewone elektronen met instelbare eigenschappen die uiteindelijk kunnen leiden tot nieuwe soorten materialen en apparaten.

De handgemaakte, honingraat-vormige structuren werden geïnspireerd door grafeen, een zuivere vorm van koolstof.Lees meer, stanford.edu

Foto: Hari Manoharan

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.