Graphenstone is de eerste fabrikant ter wereld die op ecologische manier organische producten oplevert zoals verf, coating, mortel, kleef- en isolerende materialen met de technologie van grafeen.

Het wondermateriaal geeft aan de verven en coatings een grotere flexibiliteit, weerstand en homogeniteit maar brengt ook eigenschappen toe zoals thermische en elektrische geleidbaarheid, vertelt het bedrijf met vestigingen over de hele wereld op hun website.

Ondertussen doen de innoverende producten van Graphenstone eveneens hun dienst als anti-corrosiemiddel.

Alles samen zou dit zich vertalen in een grotere duurzaamheid, maar ook minder onderhoud voor gebouwen en energiebesparing.

Grafeen – niet toxisch en ongevaarlijk – is aanwezig op nanoschaal en ingekapseld in het midden van de kalkgebaseerde verf.

Het gamma dat Graphenstone aanbiedt zou ook aanzienlijke voordelen brengen voor het milieu en zorgen voor een vermindering van uitstoot van CO2 in de lucht.

Het originele persbericht kan men hier lezen.

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.