Yves Saint Laurent (YSL) kondigde een nieuwe Mascara aan, ‘Mascara Volume Effet Faux Cils Babydoll’ genaamd. Het Franse luxe modehuis opgericht door Yves Saint Laurent deelt mee dat deze nieuwe Mascara voor een langdurig volume en intense kleur zorgt. Het eindmateriaal “bootst de structuur en eigenschappen van grafeen na”.

De formule die gebruikt wordt in de mascara serie om “langdurig volume en intense kleur” te leveren is geïnspireerd door grafeen, een materiaal dat wordt aangekondigd als het nieuwe wonder-materiaal in o.a. de tech-en bouwsector. Laboratoria is erin geslaagd een formule te ontwikkelen die de unieke structuur en eigenschappen van grafeen kan ‘nabootsen’ door 3 polymeren te combineren met zachte was en een middel dat zorgt voor maximale verdeling van zwarte pigmenten, voor perfect gelijke kleur.

Grafeen kan en zal heel wat markten beïnvloeden, maar nooit gedacht dat het materiaal de mode- en cosmiticawereld zou verkennen, of omgekeerd, althans niet in dit tijdsmoment. Geef toe, het klinkt raar om te aanhoren dat iemands toekomstige mascara geïnspireerd is op transparante vellen van één atoom hoog waar elektronen geen massa ervaren en de atomen netjes gerangschikt liggen in een hexagonale structuur.

Uit de tekst kan men al opmaken dat het geroemde 2D koolstofmateriaal hier niet ‘echt’ in het spel is en dat de verwijzing naar grafeen niet meer als een ‘marketingstunt’ van YSL is.

Maar toch, men merkt dat meer en meer bedrijven de associatie opzoeken met het wondermateriaal om nieuwe producten te promoten, en dat levert op zijn beurt een kleine bijdrage aan de naambekendheid van grafeen.

Bron: techdigest.tv
Photo: Terry Richardson YSL

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.