De Nationale Universiteit van het Grafeen Onderzoekscentra van Singapore heeft dinsdag de opening aangekondigd van een micro-en nano-fabricage faciliteit ter waarde van 11.7 miljoen dollar.
De allereerste vestiging in Azië is ontworpen om onderzoek en fabricage van producten met behulp van grafeen te verlenen.
De faciliteit is de eerste in zijn soort in Azië en wordt verwacht volledig operationeel te zijn in oktober.

Antonio Castro Neto, directeur van het Centrum voor Onderzoek van Grafeen zei dat de faciliteit zou gebruik maken van grafeen om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor flexibele en transparante elektronica. Ook nieuwe apparaten die momenteel nog niet bestaan ​​zou een doel zijn. Dit zou mogelijk worden door het gebruik van de nieuwste wetenschappelijke apparatuur.

De transparante geleidende coatings-industrie wordt verwacht tegen 2020 een slordige 55 miljard dollar omzet te halen.

Een ander gebied die ze onder de loep willen leggen zijn stamcellen. Onderzoekers zeggen dat stamcellen waarbij grafeen is toegediend gebruikt kan worden om kunstmatige botten en zelfs levercellen te produceren.

“Het materiaal is erg nieuw, we zijn dus nog aan het leren hoe we kunnen omgaan met dat materiaal, maar het potentieel is enorm. Daarom vinden er wereldwijd grote investeringen plaats naar het onderzoek in grafeen.
Veel bedrijven hebben het over honderden miljoenen dollars”, zegt Neto.

“Maar Singapore begon al heel vroeg, wat betekent dat we in een positie zijn om intellectuele eigendom en patenten te beschermen, zelfs spin-off bedrijven en ga zo maar door.”

Het Grafeen onderzoekscentra werd opgericht in 2010 en is onderdeel van een totaalproject van 100 miljoen dollar.

Bron: channelnewsasia.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.