Zapgocharger Ltd, een startup met basis in Oxford, ging recent publiek met een crowdfunding initiatief om geld in te zamelen voor de ontwikkeling en productie van ‘Zap & Go’, een draagbare oplader voor telefoons en tablets.

Stephen Voller is de man achter deze campagne. De uitvinder van een applicatie die gebruik maakt van de voordelen die het wondermateriaal kan bieden.

Het exemplaar heet Zap & Go en kan smartphones en tablets in slechts enkele minuten opladen en het geheim om de gadget beter te maken is grafeen.

Het team dat aan de slag gaat om het concept klaar te krijgen zal sommige delen van de condensator die normaal gemaakt zijn in aluminium vervangen door het geavanceerde koolstofmateriaal.

De campagne moet het mogelijk maken dat men verder onderzoek en ontwikkeling kan financieren naar de technologie, functionaliteit en mogelijkheden van dit innovatieve nieuwe product.

Als alles goed gaat en met de steun van de campagne zou ZAP& GO rond de herfst van volgend jaar (2015) in de productie gaan.

Misschien wel de eerste commerciële – inclusief grafeen – supercondensator op de markt te verkrijgen.

Bron: indiegogo.com

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.

Één reactie op “‘S Werelds eerste grafeen supercondensator lader voor telefoons en tablets”

Reacties zijn gesloten.