Saint Jean Carbon is een gespecialiseerd bedrijf in koolstofwetenschappen en bestaat uit een samengesteld team van leden uit meerdere vakgebieden dat sinds 2007 bezig is met onderzoek naar technologische toepassingen voor grafiet in lithium-ion batterijen en andere opslagsystemen.

Het Canadese bedrijf heeft de plannen om een absolute voortrekker te worden voor het aanleveren van producten met een toegevoegde waarde in de opkomende grafeen sector.

De CEO van het bedrijf, Paul Ogilvie, is er sterk van overtuigd dat hun collectieve kennis, geduld en hun doorzettingsvermogen hen in een uitstekende positie heeft gebracht in de opkomende markt voor grafeenapplicaties.

De CEO verwacht dan ook dat de inspanningen van het team in de komende maanden hun vruchten zullen afwerpen.

Saint Jean Carbon heeft een samenwerkingsverband met Graphenea, een producent van grafeen met vestigingen in Spanje en de VS, die tal van bedrijven en universiteiten voorziet van de nodige stalen.

Graphenea is een partner van het Europese Grafeen Vlaggenschip, een onderdeel van het IT miljardenproject dat werd gelanceerd door de Europese regering.

In een recent persbericht liet Saint Jean Carbon weten dat het gestart is met het ontwerpen en bouwen van een grafeen gebaseerde lithium-ion batterij, waar een enkele plak van grafeen zal gebruikt worden om de anode te construeren.

Met twee jaar aan onderzoek klaar, waar geweldige stalen grafeen werden geproduceerd, staat het bedrijf sterk om mee te delen dat – niettegenstaande er geen agressieve chemische agenten of hitte werden gebruikt om het grafeen te produceren – het koolstof in goede conditie blijft.

Dat zou zich moeten vertalen in een uitstekende performantie voor een lithium-ion batterij.

Grafeen kan de energiedichtheid van een batterij danig opkrikken en Li-ion batterijen kunnen verbeterd worden door het introduceren van een grafeen anode ter optimalisatie van hun prestaties.

Bron: Saint – Jean Carbon

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.