Op de internationale beurs CES 2012 in Las Vegas, Nevada presenteerde Samsung, een belangrijke producent van electronica-toestellen en één van de voornaamste investeerders in grafeen-technologie, een slimme ruit.

De slimme van ruit van Samsung laat je toe de interface te benaderen via aanraking. Het lijkt inderdaad wel of je in de wereld van Minority Report terechtkomt net zoals de juffrouw in het filmpje weet duidelijk te maken. Je kijkt gewoon dwars door het scherm heen.

Op deze manier kan je TV kijken, surfen, … en dat allemaal op je ruit.
Hou je liever je origineel uitzicht door de ramen dan zet je het spul gewoon uit. Maar op een regenachtige dag lijkt het me wel leuk om je huis een ander uitzicht te geven. Had je het liever wat donkerder, dan sluit je gewoon de blinds.

Het scherm is ook maar langs één kant operationeel. Indien je van buiten naar binnen kijkt, dan merk je niet eens iets op van het scherm.

Het scherm kan eindeloze toepassingen hebben, waan jezelf in de supermarkt waar het ruitje van diepvries je alle mogelijke informatie meedeelt over de producten die geborgen liggen.
Je hoeft niet telkens het deurtje open te maken om informatie te lezen en je bespaart energie.

Op technologisch vlak lijkt de grafeen-technologie een goeie start te nemen
in 2012.

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.

Één reactie op “Slimme ruit van Samsung op CES 2012”

Reacties zijn gesloten.