Het was gisteren dat de CEO’s van Directa Plus, een startend technologiebedrijf, en Vittoria Industries hun samenwerking aan een 150-tal genodigde gasten presenteerden met het oog om binnen de eerste maanden van het komende jaar een samenwerkingsverband op te richten voor de productie van banden met grafeen, ’s werelds sterkste materiaal.

De productie zal plaatsvinden in Thailand, waar Vittoria Industries – wereldleider in fietsbanden voor alle types – begin 2013 een nieuw R&D center zal openen.

‘Met deze overeenkomst mikt Vittoria om voordeel te halen uit de revolutie van ruwe grondstoffen, die er zeker zal komen door het gebruik van grafeen, dankzij het unieke G+ proces, gepatenteerd door Directa Plus. We zullen deze nieuwe technologie aannemen en testen en toepassen op de wielerwereld.’, zegt Rudie Campagne, CEO van Vittoria Industries Ltd.

‘Er zijn talloze voordelen qua gewicht en prestaties. En wanneer we een nieuwe productlijn – aangedreven door G+ – introduceren, zullen we ze aankondigen.’

Bron: vittoria.com
Foto Vittoria

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.