Viktor Petrik werd geboren te Oekraïne in 1946. Hij liep school aan de universiteit van Leningrad en behaalde in 1976 zijn diploma in Psychologie. Begin de jaren ’90 werd hij zelfs bevriend met Vladimir Putin, die op dat ogenblik stadsafgevaardigde van Sint-Petersburg was.

De heer Petrik claimt dat hij een filter heeft uitgevonden waarin hij gebruik maakt van een nanomateriaal, welbepaald grafeen.

Petrik beweert trouwens ook dat hij de eerste persoon was die beschreef hoe je grafeen kan produceren. En volgens Petrik zou hij zelfs recht hebben op een deel van de Nobelprijs die vorig jaar werd uitgereikt aan Andre Geim en Novoselov omtrent hun onderzoek naar grafeen.

Rusnano, een Russisch nanotechnologie-bedrijf investeerde 2.6 miljoen dollar om zijn onderzoek in nanotechnologie verder te zetten.

In het onderstaande filmpje daterend van eind 2010 kan je zelf merken hoe het Petrik vergaat in één van zijn onderzoeken. Hierin wordt ruwe olie volledig gescheiden van water door er ‘dots’ van grafeen aan toe te voegen.

Het goedje kan dus olievlekken absorberen ongeacht de omvang en de grootte.

Daarmee zou grafeen een krachtig hulpmiddel kunnen zijn in de strijd tegen olierampen.Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.

Één reactie op “Grafeen bestrijdt olierampen”