Novak Djokovic, de hoogst gerangschikte ATP tennisspeler, stelde op 11 januari 2013 zijn nieuwe ‘met-behulp-van-grafeen’-racket voor aan de pers. Hij deed dat door een tennisbal sneller te slaan dan een aanstormende Audi R8 LMS GT3, een race-bolide bestuurd door de Australische coureur Dean Grant.

Novak’s nieuwste racket zal vanaf heden beschikbaar zijn in winkels over de hele wereld, terwijl andere spelers zoals Tomas Berdych, Maria Sharapova en Marin Cilic hun nieuwe ‘Graphene™ Instinct MP’-rackets zullen presenteren op de Australian Open, het toernooi dat opent op maandag 14 januari.

Het gebruik van het materiaal gaf HEAD de mogelijkheid om de hals of het middengedeelte van de racket drastisch te doen verminderen in gewicht waardoor het gewicht naar de buitenkant van de racket verdwijnt, dat voor meer snelheid, swing en kracht moet zorgen. Deze gewichtsverdeling in de constructie van de racket was eerder niet mogelijk met koolstofmaterialen omdat de hals het kon begeven. (Lees meer op de website van HEAD)

Head, fabrikant en sponsor van Novak en eerder genoemde spelers spaarde kost noch moeite en lanceerde ook tal van videofilmpjes om deze campagne te promoten. Het mooie aan deze campagne, voor de ‘grafeen-fans’ althans, is dat grafeen centraal staat en mee kan genieten van alle commotie bij de lancering van deze nieuwe reeks HEAD rackets. En is dat nu net niet wat grafeen nodig heeft, een beetje publiciteit?
Het materiaal grafeen is een hype bij fysici, chemici en techneuten, maar niet bij de doorsnee persoon. Neem gerust de proef op de som. Ga het straatbeeld in en vuur de vraag … ‘Kent u grafeen?’. Het zou me uiterst verbazen indien 2 op 10 personen een antwoord zou geven die nog maar in de buurt komt van wat ‘grafeen’ inhoudt. In de volksmond is het materiaal grafeen een onbesproken bladzijde en daar kan deze campagne een beetje verandering in brengen.

Namelijk mensen bewust maken dat er een ‘geheim’ wapen is met uiterst bijzondere krachten dat kan dienen om geheime wapens te maken.Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.