Graphene 3D Lab Inc, opgestart door het gehuwde koppel Daniel Stolyarov en dr Elena Polyakova, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en marketing van eigen grafeen – gebaseerde nano-composietmaterialen voor verschillende soorten van 3D-printen, met inbegrip van gesmolten filament fabricage.

Het bedrijf is ook betrokken bij het ontwerp, de fabricage en marketing van 3D-printers en aanverwante producten voor binnenlandse en internationale klanten.

De bedrijfsleiders van dit New York gevestigde bedrijf zijn verheugd om aan te kondigen dat het succesvol een thermoplastische extruderlijn wist op te zetten die geschikt is voor het gebruik op industriële schaal.

De accommodatie, die een productiecapaciteit toelaat om 10 kilogram aan 3D filamenten per uur te fabriceren, is nu operationeel en werd getest voor de productie voor de speciale filamenten.

Het enthousiasme rond 3D printen heeft designers, producenten en services doen dromen over een wereld waar we al onze ideeën kunnen printen, gaande van bestek tot gebouwen tot zelfs onze volgende lunch.

Maar de ontwikkelingen die gebeuren ten huize Graphene 3D lab maken het 3D printen van heden nog meer gesofisticeerd.

Het bedrijft doelt erop grafeen te introduceren in de commerciële wereld van 3D printen en beide technieken te combineren tot een nieuwe ontwrichtende innovatie, namelijk 3D geprinte elektronica.

Met andere woorden, dit zal gebruikers toelaten om elektronisch geleidende onderdelen te bouwen rechtstreeks vanuit de woonkamer.

De installatie van de extruder in het eerste kwartaal van 2015 ligt in lijn en op schema met de vooropgestelde toekomstplannen van het bedrijf terwijl de verkoop van de grafeen filamenten naar verwachting zal starten aan het eind van dit eerste kwartaal.

Graphene 3D lab’s CEO, Daniel Stolyarov, wist in een persboodschap te vertellen dat het gehele team harde inspanningen heeft geleverd om de start van de productie van grafeen filamenten mogelijk te maken.

Binnen het bedrijf zijn ze uiterst tevreden dat ze de stap kunnen maken van het onderzoekslabo om te beginnen aan industriële schaal productie, terwijl de CEO er al naar uitkijkt om de filamenten van de hand te doen en feedback te krijgen van zijn klanten over de kwaliteit van hun producten.

Voor de toekomst plant het bedrijf een continue expansie van de productiecapaciteit terwijl ze zullen anticiperen op de groeiende vraag naar hun producten.

Bron: Persbericht Graphene 3D lab.

Grafeen oogt klein maar wandelt in reuze stappen.

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.