Dr Philippe Tassin, die naar aanleiding van zijn artikel in het aprilnummer werd geïnterviewd door de redactie van Nature Photonics, maakt een eind aan de speculaties dat materialen zoals grafeen of supergeleiders beter zouden zijn als zilver en goud voor gebruik in elektrische circuits.

Van de hand van Philippe Tassin, een VUB alumnus die nog steeds nauw samenwerkt de Applied Physics reseach group van de VUB, is in het nieuwste nummer van het prestigieuze blad Nature Photonics een artikel verschenen. Philippe Tassin doet onderzoek naar metamaterialen. In het artikel maakt de onderzoeker een eind aan de speculaties dat materialen zoals grafeen of supergeleiders beter zouden zijn als zilver en goud voor gebruik in elektrische circuits. Quod non dus.

Lees meer:
Bron: Nature.com, VUB

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.