De GTA Spano is een Spaanse supersportwagen die gebouwd is in Valencia door het bedrijf GTA Motor, een zusterbedrijf van GTA Motor Competición.

De Spaanse autobouwer heeft zopas een voorproefje vrijgegeven van hun vernieuwde versie van die Spano die ze ontwikkeld hebben met een twin-turbo 8.0-liter V10, een opgevoerde motor uit de Dodge Viper, die goed zou zijn voor een vermogen van 925 pk en een koppel van 1.220 Nm.

De wagen haalt een acceleratie van 0-100 km/h in 2,9 seconden en een topsnelheid van meer 370 km/h.

Het goeie nieuws is dat Graphenano – een ander Spaans bedrijf – een handje hielp met de opbouw van deze unieke wagen waarvan amper 99 exemplaren geproduceerd zullen worden.

Het Spaans bedrijf, top inzake het vakgebied van kwalitatieve grafeen productie, wist samen met de Spaanse autobouwer de allereerste supersportwagen te bouwen waar grafeen – het wondermateriaal – werd geïntegreerd in de componenten.

De bolide, GTA Spano, naar de naam van het raceconcept, mocht al eerder paraderen op de befaamde Zwitserse autobeurs in Genève.

Ook dit jaar zal het Spaanse automerk deelnemen aan de internationale show, de 85ste editie, waarin het hun nieuwe model onder dezelfde benaming, GTA Spano, inclusief de meest geavanceerde technologie zoals grafeen – zal onthullen.

Bron: Elmundo.es

Gepubliceerd door grafeen.be

De website 'Grafeen.be' werd opgericht eind 2010 met als doel correcte informatie over het materiaal ‘grafeen’ weer te geven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verslagen, onderzoeken en artikels die te vinden zijn op het internet en/ of worden opgestuurd door mailcontacten. Grafeen.be is een onafhankelijk project.

Één reactie op “’s Werelds allereerste grafeen superbolide is Spaans”

Reacties zijn gesloten.